X

  Trekschuit

  Trekvaartarrangement in samenwerking met Reederij de IJsel
  In de 17e en 18e eeuw ontstond er een uitgebreid netwerk van waterwegen dat zich uitstrekte tot in alle uithoeken van Holland. Deze waterwegen werden intensief gebruikt door trekschuiten die, getrokken door paarden, zorgden voor het vervoer van goederen en personen volgens een stipte dienstregeling.
  Gelukkig bleef het netwerk van kanalen en waterwegen grotendeels behouden en kan men hier en daar nog bruikbare jaagpaden vinden. Een voorbeeld van een goed onderhouden jaagpad is te vinden langs de Hollandse IJssel, met name het traject tussen Oudewater en Hekendorp. 
  In nauwe samenwerking met Reederij de IJsel onderhouden wij op dit traject een verbinding per trekschuit. De rederij beschikt daarvoor over de nauwkeurig nagebouwde trekschuiten Jan Salie en Jan Kordaat. Beide schepen zijn geschikt voor groepen tot 20 personen. 
  Voor grotere groepen (tot 60 personen) maken we gebruik van De Onthaestingh, een originele IJselaak. Paard aan 't Werk levert ervaren Belgische trekpaarden waarmee we de trekschuiten jagen en zo oude tijden doen herleven.

  Beleef de Gouden Eeuw per trekschuit!
  Wilt u ook eens ervaren hoe het is om zich met alleen het geluid van de wind en de golven door dit prachtige, typisch Nederlandse polderlandschap te laten vervoeren?  Neem dan contact op met ons via info@paardaanhetwerk.nl of met Reederij de IJsel in Oudewater via info@reederijdeijsel.nl en laat u informeren over de aantrekkelijke trekschuitarrangementen die wij kunnen bieden.

  Stichting het Varend IJsselschip
  Donkere Gaard 14
  3421 AS Oudewater
  0348-564612
  06-83705193
  info@reederijdeijsel.nl
  Kijk ook eens op de website www.reederijdeijsel.nl.

   

  Video

  Bekijk de video 'Beleef de Gouden eeuw per trekschuit':