X

Beheer openbaar groen met paardenkracht

De publieksvriendelijkheid van werkpaarden in de openbare ruimte is een niet te onderschatten voordeel. Paarden aan 't werk vormen een rustpunt in de stad; ze maken geen lawaai, produceren geen uitlaatgassen en zijn een bijzondere attractie voor jong en oud. En ze blijken ook nog eens verrassend kosteneffectief ten opzichte van de traditionele gemotoriseerde alternatieven.

De laatste jaren is er weer een opleving te zien in de fabricage van allerlei aan paardenkracht aangepaste werktuigen, waardoor het paard op vele fronten inzetbaar is in de openbare ruimte.
Denk bijvoorbeeld aan toepassingen zoals:

  • onderhoud van ruiterpaden
  • boomslepen in het openbaar groen
  • watergeven van plantenbakken
  • maaien van natuurweides, gazons en speelvelden
  • vervoer van groenafval in en rond parken

Onderhoud ruiterpaden

Wij verzorgen het onderhoud van ruiterpaden met behulp van een door ons ontwikkeld (uiteraard paardgetrokken) werktuig. Een zeer duurzame methode die veel waardering van het publiek ondervindt.


Onderhoud ruiterpaden in recreatiepark de Uithof, Den Haag.

 

Houtslepen en overig onderhoud openbaar groen


Boomslepen in openbaar groen (recreatiepark de Uithof, Den Haag).


Houtslepen in openbaar groen.


Ook op moeilijk bereikbare plekken in te zetten.

 

Maaien van natuurweides, gazons en speelvelden

Met onze paarden kunnen we het maaien van natuurweides, gazons, speelvelden en bermen verzorgen. Wat betreft door paarden getrokken maaimachines zijn veel ontwikkelingen aan de gang. Met een wielaangedreven maaier – of eventueel met een licht hulpmotortje voor de aandrijving van het maaiwerk –, getrokken door een tweespan kunnen nu ook drassige terreinen op duurzame wijze gemaaid worden.

Wij komen graag met u in gesprek om samen met u te bezien wat onze trekpaarden voor uw organisatie kunnen betekenen. Neem contact met ons op via: info@paardaanhetwerk.nl


Ook gazons en speelweiden met paarden te maaien.